Valve Index – Mi is ez?

A Valve Index egy fejre szerelhető headsetből, továbbá egy pár kontrollerből és egy különálló bázisegységből áll majd, melyeket külön-külön és csomagban is beszerezhetünk majd.

A szemüveg szemenként 1440×1600 pixeles felbontású LCD kijelzőket használ, ami 50%-kal több szubpixellel dolgozik, mint a korábban más eszközökben alkalmaott OLED technológia. A képfrissítés 90Hz, 120Hz, és egy kísérleti 144Hz-es módban is képes lesz működni, mindezt 130 fokos látószög mellett, ami 20 fokkal nagyobb mint amit a Vive Pro nyújtott. A lencséket manuálisan is szemünkhöz igazíthatjuk a megfelelő látószög eléréséhez, és a sokak által remélt IDP kalibráló gomb is kéznél lesz. Nem kell tehát félmegoldást nyújtó szoftveres beállításokra támaszkodnunk, ezzel a Valve biztosítja, hogy a kép optimális távolságban legyen, és homályos foltok nélkül táruljon elénk.

A legizgalmasabb újítás mégis egyértelműen a két “Knuckles” Controller, ami saját, és a konkurens eszközök által begyűjtött tapasztalatokból született, a korai tesztek alapján ráadásul az eddigi legjobb felhasználói élményt nyújtja. Azon túl, hogy tökéletesen az egyéni kézmérethez igazítható, 87 különböző érzékelővel dolgozik, illetve ujjainkat egyenként megkülönböztető, nyomásérzékeny szenzorokat is tartalmaz, így a hagyományos gombokkal együtt biztosítja a precíz irányítást, és hogy minden VR rajongó a saját kényelme szerint használhassa. Az eszköz kompatibilis a HTC headsetekkel, a SteamVR 2.0 főegységekkel és támogatja az összes SteamVR játékot, így aki már rendelkezik a megfelelő felszereléssel, egy pár Index Controllerrel javíthat az eddigi játékélményen.

Mennyi lesz a várható ára?


Természetesen nem maradnak el a kamerák sem, melyek az előlap két alsó sarkán foglalnak helyet, továbbá beépített mikrofonos fejhallgatót, és egy pár külső zajkeltő egységet is kapunk, ráadásul a controllerhez hasonlóan, a HTC főegységével is kompatibilis, így a “frissítés” lehetősége itt is adott. A headset 499$, vagyis nagyjából 144 000 Ft lesz, a különálló érzékelő egység pedig 149$, ami nagyjából 43 000Ft. Ha csak a controllerekre vagyunk, akkor 279$-ért, azaz 80 000 Ft körüli összegért szerezhetjük be őket, az összes elemet tartalmazó teljes csomag pedig 999$, ami jelenleg majdnem 289 000 Ft. Magyarországi szállításról, illetve az áfával és vámmal terhelt árakról még nincsen információ, a megjelenés napja viszont egész pontosan 2019.június 28.

(Visited 29 times, 1 visits today)

hozzászólás küldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük