A Microsoft a Computex 2019 kiállításon egy rendkívül érdekes előadást tartott, aminek keretében úgy tűnik, hogy a cég gyakorlatilag egy új operációs rendszert jelentett be. A konszern ugyanis szó szerint egy – nyilván általa kiadandó – “modern OS” képességeiről beszélt, de úgy, hogy közben a Windows 10 nevét egyszer sem ejtette ki. Meglepő volt hallani.

Redmond a rendszerről szóló blogposztjában két bekezdésben nem kevesebb, mint 12 alkalommal használta a “modern OS” kifejezést anélkül, hogy egyetlen egyszer is közbeszúrta volna a Windows 10 nevét. Ez arra utal, hogy itt egy utóbbi szokásos frissítéseitől különváló rendszerről lehet szó, ami ráadásul számos érdekes fejlesztéssel is érkezik majd a cég tervei szerint.

Így például az új rendszerre a frissítések olyan módon töltődhetnek majd le és települhetnek fel, hogy ez nem fogja igényelni annak újraindítását, mesterséges intelligencia fogja barátságosabbá tenni használatát, és folyamatosan kapcsolatban fog majd állni az internettel és a felhős szolgáltatásokkal is. Ezen kívül állítólag tökéletesen fog illeszkedni az őt futtató eszköz sajátosságaihoz.

Az ugyanakkor még nem egyértelmű, hogy a Microsoft a “modern OS” alatt a Windows estleg egy következő, mondjuk 11-es verzióját érti -e, a korábban kiszivárgott valamelyik OS projektjéről, mint pl. a Lite/Santorini, vagy esetleg egy teljesen új koncepcióról van szó.

Annak idején azt nyilatkozta a Microsoft, hogy a Windows 10 lesz az utolsó Windows és nem lesz több verzió, kizárólag frissítéseket fog kapni a rendszer. Persze ezeket a nyilatkozatokat is érdemes a helyükön kezelni, hiszen lepődtünk már meg az évek során.

Forrás: Microsoft Blog Kiemelt kép forrása: Microsoft Blog

(Visited 13 times, 1 visits today)

hozzászólás küldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük