Játékszolgáltatást indít az Apple

Egy ideje már mindenki tudta, hogy március 25.-én új szolgáltatást jelent be az Apple. De mindenki arra gyanakodott, hogy a Netflix konkurenciáját, versenytársát jelenti be.

Nagyon valószínű – legalábbis a Bloomberg hírügynökség szerint -, hogy az Apple csak az egy összegben megvehető játékokat veszi fel a kínálatába, és kihagyja az ingyen letölthető, és appon belüli vásárlással bővíthető vagy folytatható játékokat.

Az előfizetők egy állandó összegű havidíjért cserébe férnének majd hozzá a kínálatban megtalálható összes prémium játékhoz, a fejlesztők pedig az alapján kapnának részesedést a szolgáltatás bevételéből, hogy milyen arányban futott az ő játékuk. A bevételmegosztási modell nagyban hasonlít arra, amit például a Spotify alkalmaz a zenére.

Az amerikai lapok bizonytalanok azzal kapcsolatban, hogy a játékszolgáltatás valóban bemutatkozik-e a hétfői eseményen, vagy az Apple a leleplezéssel megvárja a későbbi WWDC fejlesztői konferenciát. Az viszont egészen biztos, hogy az Apple-nek nagy szüksége és remek lehetőségei vannak arra, hogy bővítse a szolgáltatásokból származó bevételeit.

Forrás: Bloomberg, Fotó: Tim Cook Photographer: David Paul Morris/Bloomberg

(Visited 27 times, 1 visits today)

hozzászólás küldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük