Apple Keynote bejelentések, információk

Az Apple a hétfői bejelentés után külön videókban mutatta meg, mire is lehet számítani az induló szolgáltatások esetében.

Apple News+

Az Apple még 2015 októberében mutatta be a saját hírolvasó szolgáltatását, az Apple Newst, amit Tim Cook szerint azért készítettek el, hogy minél jobb legyen iPhone-on és iPaden híreket olvasni. Az Apple-vezér szerint ez bejött, mára havonta 5 milliárd felhasználó keresi itt a híreket.

Kezdésnek 300 magazin lesz benne elérhető, valamint két igen rangos lap, a Los Angeles Times és a Wall Street Journal. A magazinok borítóján fotó helyett élő kép lesz, ami leginkább egy hosszú GIF-re emlékezteti az embert.

A szolgáltatásért 10 dollárt (kb. 2800 forint) kell fizetni havonta (az első hónap ingyenes), ezért cserébe az összes magazinhoz hozzáférést nyújtanak. Mindezt reklámmentesen, így a felhasználóknak nem kell attól tartani, hogy bárki pénzzé teszi a hírolvasási szokásaikat. A magazinokat is úgy ajánlja az Apple rendszere, hogy azokat a saját szervereiről töltik be.

A szolgáltatás mától indul a tengeren túlon, ősztől pedig Ausztráliában, majd Nagy-Britanniában válik elérhetővé. Európa többi része csak ezután következik.

Apple Card:

Az este egyik legnagyobb durranását az Apple Card bejelentése okzota. A cég a Goldman Sachs és a MasterCard partnerségét élvezve saját hitelkártyát jelentett be, amit iPhone-on keresztül lehet igényelni, és ami az ígéret szerint nem tart tovább néhány másodpercnél.

Apple Card

Az ügyfélszolgálat is hasonlóan rugalmas lesz: elég lesz a Messages-ben jelezni, ha esetleg valamilyen adatváltozásunk van, és már át is pöccintik az információt.

További felhasználóbarát megoldás, hogy a tranzakcióknak nem a gépi kódját látjuk majd, a gépi tanulás segít lefordítani azt “emberi nyelvere”, így az a hely jelenik majd meg a kimutatásban, ahol pontosan vásároltunk.

Igen, az Apple saját kártyát is készített, titániumból, amin a nevünkön és a chipen kívül nincs más, így jóval biztonságosabb, mint a mostani plasztikkártyák.

(Visited 52 times, 1 visits today)

hozzászólás küldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük